Angarų statybos kaina: nuo ko tai priklauso?

 

Prieš imdamiesi bet kokių veiksmų žmonės yra linkę viską apsvarstyti ir surasti atsakymus, į jiems kylančius klausimus. Ne išimtis ir tie asmenys, kurie nusprendė užsiimti naujos erdvės paruošimu. Daugelis mūsų žino, nuo ko priklauso pastatų statybos kaina ir kas daro didžiausią įtaką jos svyravimams. Tiesa, statybų srityje pastaruoju metu vis dažniau atsiranda naujovių, kurios po truputį skinasi kelią į statybų rinką – tai tentiniai angarai. Tačiau nuo ko priklauso angarų statybos kaina?

Modelis

Angarų statybos kaina, visų pirma, priklauso nuo to, kokio angaro norima. Kiekvienas tentinių angarų modelis turi tam tikras išreikštas savybes, specifinį dydį ar patvarumą, kuris gali įvairiai paveikti kainą. Priklausomai nuo angaro modelio angarų statybos kaina gali pakilti ar nusileisti ne tik per kelis šimtus, bet net ir per porą tūkstančių eurų.

Dydis

Daugeliu atvejų, net jeigu jau išsirinkote trokštamą angaro modelį, jo kaina dar nebus galutinai apibrėžta. Angarų modeliai taip pat skirstomi pagal dydį. Savaime suprantama, kad kartu su sunaudojamų medžiagų kiekiu didėja ir angarų statybos kaina. Kadangi didesni tentiniai angarai privalo būti gerai sutvirtinti ir atitikti visus kokybės bei saugumo standartus, kaina gali kisti net ir trijų nulių ribose.

Surinkimas

Jeigu statybų aikštelėje, vietoje pagalbinio statybininko, stovėsite jūs – statybų kaina ims ženkliai mažėti. Lygiai taip pat yra statomi ir tentiniai angarai. Šie angarai surenkami gana paprastai, o procesas nereikalauja specialių įgūdžių ar talentų, todėl tai gali atlikti bene kiekvienas. Tačiau jei nuspręsite palikti šį darbą srities profesionalams pasiruoškite, kad angarų statybos kaina gali išaugti keliais šimtais eurų.

Nuoma

Tentinius angarus nuomojančios ir parduodančios įmonės „Euroangarai“ atstovas teigia, kad nuoma – populiari ir naudinga praktika. Klientai išsinuomoję tentinį angarą gali patikrinti jo reikalingumą ir naudingumą asmeniškai bei apsispręsti dėl pirkimo. Kitas atvejis, kai tentiniai angarai reikalingi tik trumpam laikui, tokiu būdų nereikia įsigyti daikto, kuris liks nenaudojamas. Nuo viso to angarų statybos kaina kaip ir lieka nepakitusi, tačiau vartotojai gali sutaupyti pasinaudodami savotišku angaro testavimu.

Paskelbė

Jonas Maldeikis

Statybos inžinierius, 5 metai patirties kuriant lankščius sandėliavimo sprendimus. Projektų vadovas www.euroangarai.lt